Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. július 31., szerda

A coaching, a lelki edzés jelentősége mindennapjainkban

Ahogy azt már korábban is említettem, a coaching (mentális edzés) új fejezetet nyitott életemben. Edzettnek hittem magam eddig is, mert elég sok esemény történt velem az évek során. De a "megedzett az élet" kezdetű sóhajok, enyhe ironikus felhanggal részemről okafogyottá váltak. Igen, kemény az élet! Történnek velünk rossz dolgok is, de ha feldolgozzuk, saját értelmezésem szerint "bedolgozzuk", részünkké válik, akkor többek leszünk általa. Első hallásra furcsának tűnik,de mondok egy éles példát:
Elveszítettem első kisfiam, aki még meg sem született. A tervezett születés előtt 1 nappal meghalt az anyaméhben. A boncolás során semmi értelmes magyarázatot nem találtak a történtekre. Látszólag egészséges, jól fejlett csecsemő volt. Mégis elment, mielőtt megismerhettem volna. De velem volt kilenc hónapig. Beszéltem hozzá, meséltem neki, zenét hallgattunk együtt. A mai napig rengeteget gondolok rá, most, hogy írom ezeket a sorokat, folyik a könnyem, megérint az emlékezés fájdalma. De hiszem, hogy ő nem hiába volt velem, tanított nekem valami fontosat:

Megtanultam, hogy mindegy mennyi ideig vagyunk a Földön vagy csak érintjük a földi lét határát, nem az idő és a tér számít, ahol vagyunk, hanem az számít, hogy vagyunk! Vagyunk és hatunk mindenre, akivel érintkezünk, vagy csak gondol ránk.

Így értelmet nyert és fajsúlyosabb lett számomra, hogy létemmel hassak a világra. Mégpedig jó irányba mutasson ez a hatás!

Sokan sokféleképpen hatunk egymásra:

Aki a lakását szeretné ízlésesen berendezni, lakberendezőt hív. Így garantáltan nem giccses vagy ízléstelen lakást mutat  azoknak, akik meglátogatják otthon.

Aki a  kertjét szeretné praktikusan, rendezetten, szépen elrendezve megmutatni, biztos, hogy kertészt hív. Így látványos, szellős, virágokkal, dísznövényekkel beültetett kertet, udvart élvez vendégeivel hűvös nyári estéken, amikor az élet nagy kérdéseiről elmélkednek.

Aki úgy érzi, hogy jogai sérültek, ügyvédhez fordul.

Aki úgy gondolja, hogy többet is ki  tud hozni magából, az coach- hoz fordul!

Vagy mi magunk nem vagyunk elég fontosak, ahhoz, hogy szakemberhez forduljunk önmagunk jobbítása, fejlesztése céljából?! Boldogulásunk, boldogabbá válásunk nem ér meg ennyi figyelmet?

Ha festetni kell otthon, szakembert hívunk. Ha tetőt kell javítani, ácsot hívunk. Ha elromlik valami, szerelőt hívunk. Ha betegek vagyunk orvoshoz megyünk. Az élet minden apró - cseprő dolgában szakemberekhez fordulunk segítségért.(Persze csak akkor, ha a megfelelő eredmény elérése fontos a számunkra.)
Csak éppen önmagunk érdekében nem keresünk szakembert, aki segítene nekünk vinni nehéz terheinket az élet rögös útján.
Mondhatjátok, hogy arra ott vannak a barátok! Hol? Gyerekkorban köttetett, akár évtizedes barátságok is elkopnak, amikor az idő olyan értékes mindenki számára, hogy senkinek sincs sohasem elég belőle. Az idő mindig "hiánycikk" marad!
A barátokat leköti  saját családjuk. Szétszóródnak a világban, mások barátai lesznek, akikre szintén nem lesz elég idejük.
Amikor meg már megvan a baj, egyedül maradsz, a gondok terhe alatt roskadozol, belerokkansz az ezernyi elvárás teljesítésébe, kétségbeesésedben megint csak szakemberhez fordulsz, - inkább küldenek-pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
Aki ugyancsak nem kíváncsi a nyomorodra, csak ezt a szakmát választotta, mert azt hitte ( akkor még), hogy jól fizető, jó presztízzsel rendelkező állást választva elégedett, boldog élete lesz. Tévedett ő is! Boldogtalan ő is, így a te boldogtalanságod végképp nem érdekli. Ledolgozza a rendelési idejét, és hazamegy. Többet ne is várj tőle!

Ne várd meg, míg eljutsz erre a pontra! Előbb kell gondolkodni, megoldást keresni.

Bill Clintonnak már 2009-ben volt lelki edzője, (coach). Neked miért ne lenne?!

  • Gazdag szülő elkényeztetett gyereke vagy? Mindened megvan, mégsem vagy elégedett az életeddel? Mégsem vagy boldog?

  • Vagy tehetős, kétségbeesett szülőként értetlenül és tehetetlenül nézed végig, ahogy gyermeked önpusztító, értelmetlen életet él?

  • Esetleg csak unod magad a mostani bőrödben, más akarsz lenni ?

  • Eleged van a világból, ami körülvesz? 

Változtass magadon, a világ is változik...
Aki képes arra, hogy önmagát megváltoztassa, az képes arra, hogy az életterét is megváltoztassa!


Tudom, kire van szükséged. Ő kell neked!

Mutatja az utat, hogy találhatsz vissza a végtelen útvesztő mélyéről, ide a való világba, ahol minden az, aminek látszik. A valódi értékek, értékes emberek világába.

Elérhetősége: http://karrieredzo.hu/


UI.: Nem a karriered, az életed fog gyökeresen megváltozni, ha Te is akarod!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.