Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. július 25., csütörtök

Az én márka építése, azaz mit láttatok magamról

Az egyedi látásmód és megoldások kulcsa, ami mindent nyit.

Ma a coachingen, azaz lelki, értelmi edzésemen a személyes márkáról tudtam meg a legfontosabbakat.
A személyes márkám alapján ítéltek meg, vagy el. Ezt én javíthatom is, tudatosan formálhatom is, hogy "népszerű", közkedvelt ember legyek. Akár a társaságban, akár a nagyobb környezetemben egyaránt. Sőt!Az idegenek szemében még inkább! Mivel ők azt az állapotomat nem ismerik, ami az új időszámítás, azaz a mentális tréningek előtti időkben voltam. Rengeteg magazin oldalán látni "Ilyen volt."  És "ilyen lett" fotókat. Az elsőn egy túlsúlyos ember néz velünk szembe, a második képen egy soványabb, csinosabb, kigyúrtabb, fittebb. Pedig egy és ugyanaz a személy lenne, csak egy hatalmas átváltozás eredménye köszön vissza ránk! Ezt tapasztalhatjuk átváltoztató műsorok keretein belül is. Amikor a jelentkező még nem kiforrott stílusát csiszolgatva, stylistokkal, fodrászokkal, kozmetikusokkal karöltve megújul, átalakul, szebb, csinosabb, nőiesebbé válik a hölgy, aki végre megtalálja önmagát, és ezáltal jobban érzi magát a bőrében. Új kapuk nyílnak ki előtte. A lelki, mentális tréningek során ugyanez történik! Csak mélyebb szinten. Belülről épülök újjá. Kihozom magamból a legtöbbet, amit lehet. Rengeteg jó tulajdonság rejlik mindnyájunkban, és csak kis részének vagyunk tudatában, és még kevesebbet használunk belőle.:)

Gyerekkorunk óta folyamatosan tükröt tartanak elénk,  amik megmutatják, hogy milyenek vagyunk. A család, barátok, ismerősök, jó és rossz akarók mind mind tudni vélik, hogy ki vagy, milyen vagy. És mi van, ha torz tükröt tartanak eléd? Anyukád csak a jó dolgokat látja és erősíti meg benned a hitet, hogy tökéletes vagy. Haverjaid kigúnyolnak, élcelődnek, felnagyítják az apró hibáidat is. Mindenki mond valamit rólad, neked vagy éppen a hátad mögött, ebből aztán kirajzolódik egy kép magadról, magadban. Ez lenne az önismeret? Más jobban ismer téged, mint te saját magad? Hát nem! Neked kell tudnod igazán, mit akarsz a világban, a világtól és erre milyen eszközeid vannak. Megmutatom azt a hat kulcsszót, amit végiggondolva rájössz a rejtvény, a saját rejtvényed megoldására.

ELŐNYÖK, POZICIONÁLÁS, STÍLUS, MISSZIÓ, VÍZIÓ, ÉRTÉKEK

  • Előnyök:
Először is tisztáznod kell magadban, felírni egy papírra milyen előnyös tulajdonságaid vannak.
Mi az ami benned előnyös mások számára?
Jó, ha egy gyors közvélemény kutatást tartasz a környezetedben, és ezt kiegészíted azzal, amit te gondolsz magadról.

Például lehetsz mások szemében művelt, intelligens, jóindulatú, segítőkész, kommunikatív, jó tanítási képességgel rendelkező személy. Vagy továbbmegyek: barátságos, nagylelkű, végtelenül türelmes, diplomatikus, társaságkedvelő is egyben. Ezernyi jó tulajdonságra derülhet most fény, ami benned meg sem fogalmazódott soha, mivel a személyiségedből adódik.
Ez egy jó alap, önbizalmat ad ahhoz, hogy továbblépj a második kulcsszó megválaszolásához:
  • Pozicionálás
Ez azt jelenti, hogy meg kell találnunk magunkban azt, ami megkülönböztet bennünket másoktól. Mi az amiben jobb vagyok mint más? Tehetségesebb?
Na, ez egy igen nehéz feladat, ha nem a legjobb szakembernek vagy a legtehetségesebb művésznek hisszük magunkat. Akkor miben is vagyok jobb, mint más?
Én személy szerint úgy érzem, a sok olvasásnak és szókincsemnek köszönhetően  megfelelő komplikáltsággal, hivatalos nyelven vagy kiterjedt körmondatokkal is elő tudom adni a legegyszerűbb dolgokat is. Meggyőződésem szerint kiváló beszédíró vagy kampányszöveg író lennék:)
Beszélni is tudni kell! Persze az írott szöveg jobban megy a lámpaláz miatt.
  • Stílus 
Mi jellemzi stílusomat, viselkedésemet, imagemet?

Ez sem  egyszerű feladvány, mert van, ami most jellemez és van amit szeretnék  képviselni. Most sportos, egyszerű ruhadarabokat részesítek előnyben. Laza vagyok, optimista, vidám. Ugyanakkor ha adott feladaton dolgozom, felelősségteljes és komoly leszek.
  • Misszió
Mi a szerepem a társadalomban? Mi a felelősségem? Mi a szenvedélyem?

Ezeket a kérdéseket tette fel a trénerem az edzés során. Nagy  szavak! Társadalomban betöltött szerep?
Ki vagyok én, hogy bármit képviseljek a társadalomban? Futott át az agyamon első percben. Én csak egy egyszerű, szürke, hétköznapi ember vagyok. Nem egy aktivista, aki szenvedélyesen küzd az állatok megmentéséért, a környezetvédelemért, stb.
Aztán elhessegettem magamtól ezt a negatív hozzáállást. Elvégre én is vagyok valaki. Egy ember, akinek elvei vannak, és képviseli azokat a környezetében. Azok pedig építő jelleggel hatnak a társadalom azon részére, ahol éppen vagyok, a közvetlen környezetemre. Azaz mindenkinek hatalma van (!) a környezete felett. Van aki, ezt jobban gyakorolja, van aki tudomást sem vesz róla, csak sodródik az árral.
Nos az én szerepem a társadalomban az, hogy környezetem és a velem kapcsolatba lépő emberek, egyének pozitívabban lássák a világot és magukat. Jobbak legyenek magukkal és másokkal is. Adjanak maguknak esélyt a boldogságra. Ne pazarolják energiájukat, érzelmeiket gyötrő gondolatokra!
A felelősségem, hogy ezt a szemléletet elterjesszem. Szenvedélyem, hogy meghallgassam mások problémáit és rávezessem őket a megoldást jelentő útra. De a lépéseket nekik kell megtenni. Ahol a probléma megfogalmazódik, ott a válsz, a megoldás is kirajzolódik. Csak fel kell rázni az embereket, fenékbe kell billenteni őket, hogy megtegyék azon lépéseket, melyekkel tudat alatt ők is tisztában vannak. Vagy lennének, ha fordítanának időt magukra...

Tudod már mi a Te missziód?

  • Vízió
Ez az a látomás, amit magam elé képzelek. Vajon 10 év múlva mit csinálok majd? Mit végzek el addig?
Kapaszkodj! Az én vízióm elég elrugaszkodott, de valóságnak szeretném megélni!  A segítségeddel menni is fog.
Szeretném visszahozni a divatba, a köztudatba az alapértékeket, amik mentén biztosan jó úton maradunk életünk során. Amik biztosítják az emberek jó közérzetét, a társadalom jólétét. Hassunk egymásra jól! Mutassunk egymásnak jó példát! Segítsünk egymásnak, mert az jó érzés! Emberi értékeink tükröződjenek vissza a társadalmunkban. Nem csak akkor kell tudni és akarni segíteni, ha életveszélyről, katasztrófákról van szó! Érzékenyebbnek kell lennünk a másik iránt. Ha csak eltévedt vagy megbotlott, érezzük azt, hogy segíteni kell neki. ÉREZZÜK! Belülről jöjjön a késztetés, hogy menni kell. Segíteni kell, fontos vagyok, mert segíteni akarok.
Azt mondod, hülyeség? Mindenki rossz és önző módon csak magán akar segíteni (bármi áron)?
Igen, lehet, hogy MOST ezt látod, de ha követed az oldalam és együtt jobbak leszünk, tudatosabban élünk, hidd el meg tudjuk változtatni a környezetünket és így a világot is! Legyen ez a Te víziód is!
Hitlernek is volt egy víziója. Először egyedül volt, majd a fél világ gondolta és látta bele a jövőbe azt, amit ő. Még ma is beszélnek róla, követői mindig akadnak. Egy ember is írhat történelmet. Legyél Te az! Tarts velem ezen az oldalon és figyelj, a világ a lábaid előtt fog heverni!...

  • Értékek
Mik az alapvető értékek számomra?És számodra?

  1. Őszinteség
  2. Tisztelet
  3. Bátorság
  4. Hűség
  5. Kitartás
  6. Becsület
És még ezernyi lehetőség a jóra!

Mitől keltek bizalmat, mint barát?

Empatikus vagyok, optimistán, nyitottan meghallgatok mindenkit.

Akarsz a barátom lenni? Próbára teszed a képességeimet? Bátran írj bármiről, én mindig itt leszek neked.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.