Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. július 27., szombat

Egy vagy,aki...

Egy vagy az emberek közül, akik keresik az utat a boldoguláshoz. Egy vagy, aki látja a romló világot, de megbénulva a tehetetlenségtől vagy látszólagos tehetetlenségétől nem mozdul. Nem tesz semmit, ami ezt a rombolást, erkölcsi hanyatlást megállítaná.


Miért? Miért ne?

PÉLDAMUTATÁS AZ EGYETLEN ESZKÖZ A KEZEDBEN, AMIVEL BÁRMIT ELÉRHETSZ.

                                                          BÁRMIT!

Mindenki utánoz valakit. Már egészen kis gyerekkorban is utánzással tanulunk, sajátítjuk el a jó és rossz dolgokat egyaránt. Ez felnőttként sem változik, csak nem tudatosul bennünk sokszor. Néha meg kifejezetten odafigyelünk rá, hogy lemásoljuk egy híresség frizuráját, étkezési szokásait vagy egyéb az életének nekünk tetsző elemét. Divatot teremtenek akarva akaratlanul azok, akikre felnézünk, akikre hasonlítani szeretnénk.

RÁNK MIÉRT NE NÉZHETNÉNEK FEL MÁSOK? MI MIÉRT NE TEREMTHETNÉNK DIVATOT?

TEGYÜK MEG! ÉLJÜNK ÚGY, HOGY PÉLDAKÉPPÉ VÁLJUNK!

Az egész kicsiben kezdődik. (Mint minden) Úgy élsz, viselkedsz, beszélsz, ahogy elvárod, hogy veled szemben viselkedjenek, veled beszéljenek, amilyen életet helyesnek tartasz. Először csak a gyermekeden látod, hogy ugyanazt produkálja kicsiben, amit TE mutatsz neki. Aztán a Párod is átveszi egy két jó szokásodat, aminek nagyon örülsz és könnyebbé válik az együtt élés. Majd észreveszed, hogy a kollégáid, szomszédaid, tágabb környezeted is lassan átveszi néhány szófordulatodat, életszemléleted, viselkedési mintádat.
Mindezt a példamutatással érted el. Semmi mást nem kellett tenned, csak magadat adni. Azt mutatni , amit látni szeretnél.

MANAPSÁG NINCSENEK PÉLDAKÉPEK. NINCSENEK JÓ EMBEREK?
NINCSENEK NEMES ÜGYEK, AMIKÉRT KÜZDENI ÉRDEMES?

Tedd fel magadnak a kérdést: Miért küzdesz az életben?
Csupa hétköznapi, apró - cseprő dologért:
Kisgyerekkorban a figyelemért, iskolában a jó  jegyekért, felnőttként az elismerésért, pénzért. És ezek hozadékaiért: nagy ház, autó, dagadó bankszámla,hatalom. Ezért kapaszkodsz egyre följebb és följebb a ranglétrán, áldozod fel időd és energiád, amit magadra is fordíthatnál. Vagy a létminimum szélén a mindennapokért, a túlélésért harcolsz.

És Te, mint ember, mint élőlény, akinek joga van jól érezni magát a bőrében, lelkileg kiegyensúlyozottan, megkockáztatom boldogan élni, hol vagy?

Ez a részed meghalt, lemondtál róla, lemondtál magadról...

Csak a megfelelés marad, a törtetés.

Érdekes, ezen a területen mindenki meg akarja mutatni, hogyan kell jobban csinálni. Mindenki példát akar mutatni a másiknak, hogyan kell hatalmasabbnak, gazdagabbnak, okosabbnak lenni. Egymáson túl akarunk tenni. Versenyzünk, kiből lesz menőbb vállalkozó, gazdagabb iparos, magasabb beosztású munkavállaló, esetleg főnök.Ki mire viszi az életben azzal mérjük mit dolgozik, mekkora háza van, milyen gazdag.

Példát mutatunk, hogy kell menőbbnek lenni. "Csináld utánam, ha tudod" alapon.

Ebből elég! Nem ez az ember mércéje. De mi emberek ezt hisszük, mert ezt a játékszabályt mi alakítottuk ki. Mi találtuk ki a játékot is!

Új játékot akarok! Nem játszom olyat, amiben senki sem nyerhet. Csak elhiteti magával a győztes, hogy nyert.

Nyisd ki a szemed és vedd észre nem nyersz, hanem az életed, a boldogságod veszíted el!

Én olyan játékkal akarok játszani, ahol a boldog vagyok szinonimája a nyertes vagyok. Csak akkor nyerhetek, ha jó példát mutatva, elégedetten az életemmel lépek mezőről mezőre.

Próbáld ki! Egy hónapig figyelj és látni fogod a változást! De egy valamit mindig tarts szem előtt: Az emberekre hatni nem egyformán tudsz, van aki fogékonyabb, van aki kevésbé. De egy biztos: Hatni tudsz mindenkire!

TESZTELD ŐKET! LÉGY AKTÍV TE IS!

Majd írd meg, kérlek mire jutottál! Kíváncsi vagyok mindenre...:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.