Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 1., csütörtök

Hogy találd meg, hogy miben vagy jó és építsd fel ennek mentén életed?

Hogyan építs fel működő vállalkozást az alapoktól?Hogyan készíts el egy weboldalt,blogot?Hogyan készíts el egy finom ételt vagy sütit?Mindenre van sablonunk, leírásunk, receptünk.
De arra, hogyan építsük fel önmagunkat a biztos alapoktól a kész remekműig, mi Te lennél, sehol semmi leírás nincs. Amit a szüleid neveléssel adtak, mint alap nem mérvadó, mert Te is mint legtöbbünk, pont  ellenkezőképp fogsz élni. Elvégre már felnőtt vagy, Te szabod a szabályokat! :)  A tudatosabb szülők a " nagykönyvből" nevelnek. Amit a szakkönyvek leírnak, az a szentírás. És mégsem jó!
Egész lényünk úgy épül fel, mint egy hatalmas legóépítmény, kockáról kockára, elemről elemre formálódunk, alakulunk.Csak egy bibi van. Senkinek nincs meg a rajz, amit követni kéne! Mindenki hozzátesz, vagy elvesz innen - onnan egy - egy elemet, talán úgy jobb lesz alapon.

Hogyan építsük fel önmagunkat az alapoktól?

Építeni mindig kell. Ne csak arra gondoljatok, hogy valami nagy tragédia ért benneteket, és most porrá zúzva, depressziósan vegetáltok, nem látva a fényt az alagút végén.Gondoljatok arra, hogy az élet mindig produkál olyan helyzeteket, amikor egy - egy új elem, képesség birtokában jobban jönnétek ki belőle.

Dióhéjban most leírom, de megígérem kifejtem majd bővebben is.  Ha követitek a blogomat, Ti is rálelhetek a titokra.

Első lépés: A terv

Tervezd meg, gondold át, fontold meg alaposan mit akarsz magadtól. Mit vársz el magadtól. Milyen ember benyomását akarod kelteni?

Második lépés: Ismerd meg önmagad!

Térképezd fel, mid van! Milyen tulajdonságokkal rendelkezel? Milyen kapcsolatokkal rendelkezel? Mi jellemzi a társas életed? Könnyű - e veled együtt élni?

Harmadik lépés: Találd ki mi érdekel? Mi vonz? Mi tesz boldoggá?

Negyedik lépés: Mérd fel, milyen áldozatokat kell tenned, hogy az elvárásaidnak eleget tegyél!

Ötödik lépés: Minden nap erősítsd meg magadban a szándékod, miszerint meg akarod tenni, amit kell, fejlődni, változni akarsz, még ha nehéz is, fáj is az elején.Keress partnereket ehhez a feladathoz, mert interakcióid sűrűsége és minősége fogja meghatározni az eredmény sikerét.
Ha csak olyan emberekkel érintkezel, akik rombolják épülő, szépülő énképedet, összedőlsz, mint a kártyavár.Hitelesnek kell lenned.Hinned kell abban, amit csinálsz.Hinned kell magadban!
És a legfontosabb, a fény neve az alagút végén: POZITÍV ÉLETSZEMLÉLET

Ha ezen tartod a szemed, sosem tévedsz el!

Egyenlőre ennyi lépés elég, hogy el merj indulni.

Minden lépéshez kapsz részletes leírást, és segédleteket is a későbbiek folyamán.Dolgozom rajta még, hogy minőségi munkát adhassak ki a kezemből.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.