Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 5., hétfő

Legyen a mi közösségünk a Te közösséged!

Mitől közösség egy közösség?

Van valami közös bennük:) De tovább megyek: van valamijük, egy kézzelfogható dolog plusz egy eszme, amit képvisel.Mindenki birtokol legalább egy darabot abból, ami mindenkinek van, aki a közösséghez akar tartozni. Ez a tárgy az eszmét, a tartalmat, a mondanivalót képviseli, jelképezi.

A hétvégén az abaligeti motorostalálkozón voltam, és ott láttam csak igazán, hogy ez a mozzanat, a birtoklás, milyen fontos összetartó erő. Nekik a motorjuk köré szerveződik az életük. Lehet igazgató civilben, itt egy végtelen szabadsággal és jókedvvel, derűvel beszélgető embertársad. Kötöttségek, feszélyező helyzetek, megfelelni akarás nélkül.

Kicsit eltöprengtem, milyen közösségeket is tudok hirtelen megnevezni:

  • Motorosok, akik életszemléletét a motor jelképezi. Számukra a szabadság a hajtóerő.
  • Keresztények, akiknek a kereszt a nyakláncukon, imakönyv a polcukon biztonságot, nyugalmat, erőt ad.
  • Természetvédők, akik különböző környezetünket, természetet védő felhívással, életvitellel, ezt hirdető logókkal ellátott használati tárgyakkal hívják fel magukra a figyelmet.Ők példát mutatnak, megpróbálják felrázni az embereket. Ez élteti őket.A kihívás!
  • Veterán autók gazdái büszkén mutatják be minden érdeklődőnek kincseiket. Ők egy letűnt kor értékeit, művészetét próbálják megmenteni a feledéstől. Lelkesek, találkozókat szerveznek, kapcsolatokat építenek és ápolnak egymással és az érdeklődőkkel.
Az én blogom is egy közösséget kíván felépíteni. Közös célunk és érdekünk pedig egy jobb, minőségibb élet elérése, amit összetartozva, csoportosan, tömegekbe verődve, klubokba tömörülve hatványozottan élvezhetnénk.

Minden összetartó, összetartozó csoport mögött egy életfilozófia van.

Adott a tárgy, ami jelképez valamit. Egy eszmét, nem üres szavakat! Ami cselekedetek formájában bontakozik ki, terjed a tudatban, trenddé válik. Keresed a lehetőséget, hogy minél többet megtudj róla, mert részeddé vált, érzed, hogy erre neked is szükséged van.

Mire van szüksége mindenkinek? A változásra, a fejlődésre! Az élet újra és újra más és más helyzeteket produkál, más- más problémát generál, amit mindig másképp kell megoldani. Az életed csupa csupa változó és bizonytalan összetevője örökös változást, fejlődést igényel! Gondolj csak az evolúcióra:) A túlélés kulcsa tehát az időben meghozott jó döntések, megtett lépések. Azaz a változásra és fejlődésre való hajlandóság és képesség. Képes vagy rá Te is. De vajon hajlandó is? Akarsz egy stressz mentesebb, letisztult, eredményesebb életet magadnak?

Figyelj!

Nem varázsszert adok a kezedbe, hanem egy kitartó, de élvezetes munkával elérhető erőt, hatalmat, képességet arra, hogy hatni tudjál másokra és magadra egyaránt.
Ha tudni akarod azt, hogy miképp érem ezt el veled, olvass rendszeresen, mert egy későbbi írásomban beengedlek majd a kulisszák mögé egy percre...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.