Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 27., kedd

Tényleg szükségünk van rá?



Szia!

Tanulj meg jól élni! Jól megélni, megélni az életet, az életed. Érzed minden nap miről maradsz le azzal, hogy örökké panaszkodsz? Sopánkodsz a kevés pénz, a sok munka, a fáradtság miatt. Miközben elszaladnak az évek melletted, és azt veszed észre, ha egyáltalán eljut a tudatodig, hogy végig panaszkodtad az életed. Hosszú évtizedeken keresztül szenvedtél, ahelyett, hogy éltél volna.
Láttad volna a szépet, érezted volna a jót, ami körülvett…

Nézz körül! Ne a híreket, a nagyvilág eseményeit kövesd nap mint nap, hanem saját életed, szíved rezdüléseit.

Figyelj! Mit hallasz? Hallod a madarakat? Énekelnek, mert élni jó. A szelet? Azt suttogja, lenni jó. Az embereket? Kiáltanak, panaszkodnak, sírnak. Pedig nekik van a legnagyobb hatalmuk változtatni azon, ami nem jó. Irányítani az életüket. 

Akik a legkiszolgáltatottabbak, azok tudják értékelni és élvezni a létet. Ők jól élik meg az életüket. Mi miért nem vagyunk képesek erre? Elfelejtettünk felhőtlen, boldog emberként lenni? A pillanatot megélni, a varázslatot átélni? Túlaggódóak lettünk. Túlbonyolítjuk azt, ami már adott, és jó.
Az idő teszi ezt velünk, meg a telhetetlenség. Azt hisszük rengeteg időnk van még, és mindent elérünk, megszerzünk, ami kell nekünk. De tényleg kell? Szükségünk van rá? ….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.