Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. szeptember 1., vasárnap

Más tudatállapotban levő szerelmespárok és a rosszcsont kis manók



Szia! 

 Szerelmes vagy? Voltál? Leszel! De mi lesz utána? 

Az ember társas lény. Együtt él embertársaival, elviselik egymást, szeretik, gyűlölik, megvetik, megszégyenítik… Együtt és mégis ellenségesen.  

Láttál Te már olyan családot, baráti társaságot, ahol legalább vicces formában  ( poénból) egy vagy több jelenlevőt ( jobb esetben) ki ne beszélnének, heccelnének, szurkálódnának vele?! 

Biztos, hogy nem. Mert mi, emberek ilyenek vagyunk. Kivételt képeznek az ilyenkor más tudatállapotukban élő szerelmespárok. De ez az állapot sem tart örökké. Elillan ez a néhány pillanat, amit azalatt élünk meg, míg őrülten szerelmesek vagyunk, aztán jönnek a hétköznapok. Újra azokkal a rosszcsont kis manókkal összejátszó emberekké vedlünk vissza, amik azelőtt voltunk, hogy egy más tudatállapotban kerültünk volna. Keressük a fogást a másikon, nem hagyunk ki egy élcelődésre való alkalmat sem. Sehol és semmikor! Sokat töprengtem azon, vajon miért van ez. 

Ez tesz minket elégedetté. Erre azért van szükség, mert akkor, abban a pillanatban, amikor valakit emlékeztetünk tökéletlenségére, ezzel együtt saját hibátlanságunk illúziója borul ránk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.