Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. október 22., kedd

A népszerűség titka



Minden gyerek álma, hogy legalább egyszer, egy kis ideig a társaság középpontjába kerüljön. Ezért nagyon sok dolgot képesek megtenni. Hisztizni, veszélyes produkciókba kezdeni. Később, amikor már úgy érzik esélyük sincs a középpontba kerülni, legalább elfogadtatni akarják magukat, beilleszkedni, népszerűnek lenni a barátok között.Ezért elkezdhetnek drogozni, inni, dohányozni és bármi használhatót bevetni.

Pedig ha gyerekkorban kellő figyelmet fordítanánk kicsi lelkük formálására, elismernénk őket, megmutatnánk, rávezetnénk őket arra, hogy miben jók ők, miben különlegesek és egyediek és bátorítanánk őket, hogy merjék képviselni magukat, akkor mindez megelőzhető lenne. Ehelyett azonban arra kényszerítjük őket, hogy álljanak be a sorba, amit pedig mi formálhatnánk, ha szüleinktől is ezt tanultuk volna. De sajnos rossz mintákat vettünk át, és adunk is tovább, mert azt hiszük így lesz jó a gyereknek.

A múltból örökítsük át a jót, de a következő generáció módszerével.

Ha népszerű szeretnél lenni. Ha el akarod érni,úgy akarsz élni, hogy :
  •  Ismerik és elismerik a személyed
  • Követendő példaként tekintenek Rád
  • Csüngenek a szavaidon és mindenki a Te barátod akar lenni. HISZNEK BENNED!
AKKOR EHHEZ AZ KELL, HOGY MAGABIZTOS LÉGY ÉS TUDD MIRE VAGY KÉPES!

Ezt csak akkor fogod tudni, ha ismered magad olyan szinten, mint ahogy hited szerint a párod, testvéred, családtagod ismered. De sajnos amit hiszünk magukról, az nem feltétlen azonos a valósággal, akik vagyunk.
Az ember nem úgy születik, hogy rendelkezik az önismerettel. Azt tanulja, megtapasztalja, megfigyel.
Ehhez a környezete nagy segítség, de gyakran előfordul, hogy torz képet alkot " barátai" visszajelzései alapján. Tehát nem kis munka egy komoly önismeretre szert tenni, ami később a sikereid alapköve lesz.
Ebben a blogban segítséget, mankót adok a későbbiek folyamán folyamatosan, és a pozitív énképed mellett talán egy pozitív világképet, értékrendet is sikerül együtt megteremtenünk.
Sok sikert és olvasgatást minden kedves érdeklődő, fejlődni vágyó olvasómnak!

Életvidám Holnapot!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.