Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. október 29., kedd

Példakép születik 1.



 Példakép születik 1.

Példaképpé válhatsz, felnézhetnek rád, népszerű lehetsz, ha akarsz. Szeretnél tenni valamit a jövődért? Vagy csak várod a sült galambot?
Mindenek előtt tudnod kell, hogy példaképnek lenni nehéz és kötelességekkel teli feladat. Olyan mintha királynő lennél, vagy egy ország királya. Ha nőként olvasod soraim, bizonyára könnyen bele tudsz helyezkedni ebbe a mesés szituációba, mivel kislánykorodban rengetegszer elképzelted azt, hogy királykisasszony vagy. :) ÉS lehetsz is, csak itt a felnőttek világában, a valós világban! Ha férfiként olvasol, el tudod képzelni, milyen lehet " alfa hímnek" lenni, a mai divatos szóval élve. Csak itt ebben a helyzetben, amikor királyként éled mindennapjaid, nem a mai trendnek megfelelő izomkolosszus, jóképű, gazdag, menő pasi az a kép, ideál, aki a legmegfelelőbb példány lenne királynak. Inkább azonosulj a régi úriember kifejezéssel e téren. Némi elegancia, tartás, és lehengerlő, férfias kisugárzás. Apropó, a kisugárzás már magától jön, amikor azonosulsz ezzel az elegáns szereppel. Amikor már úriemberként és királyként éled meg magad, ragadni fognak rád a nők, mert érzik az erőt, ami belőled sugárzik. Nem kell hozzá sem pénz,sem drága autó, de még doktori cím vagy igazgatói állás sem. Csak Te magad, a méltóságteljes valóddal és az igaz értékeiddel, amik ma már kihalófélben vannak, épp ezért felbecsülhetetlen értékkel bírnak!!!

Ezt az igaz és valós példaképet, amit nőként, anyaként, társként és bármilyen szerepben képviselhetünk ugyanúgy mint kiemelkedő értékekkel bíró férfitársaink nem mindenki veszi észre, ismeri fel.  Nem látják bennünk az a ritka erőt, és nemes jellemet, amit a világnak adunk.  

Csak az arra érdemes, kiválasztott emberek látják és értékelik a hasonló értékekkel bíró emberek erőfeszítéseit az élhetőbb világért.
Ezt meglátni különleges szem kell! Olyan ami át az időn lát.Látja, hogy a múlt értékeivel kikövezhető a jövőbe vezető út.

Ha van szemed hozzá, és személyiséged sugallja, hogy az időn túl látók, örök értékeket közvetítők közé tartozol, bátran képviseld magad!

Hogyan tedd?

  • Figyelj arra, hogy mindig tartsd a szemkontaktust azzal, akivel beszélsz. Így látja, hogy őszinte vagy, és a mondandód is szívből szól. Érzi, hogy figyelsz rá. Egyenes embernek fog tartani. 
  • Tiszta, ápolt megjelenésed eleganciát sugároz. Nem kell hozzá kisestélyi vagy bármilyen drága, márkás ruhában villogni. Mert az tényleg villogás. Elvonja a figyelmet Rólad, a személyedről, a mondandódról.
  • Talpraesett viselkedésed, a másikhoz való harmonikus viszony kialakítására való törekvés vezéreljen minden helyzetben!
  • Beszédstílusod, szóhasználatod mindig kulturált legyen. Ne alacsonyodj le arra a szintre, ahonnan provokálnak!
  • Tekinteted bizalmat sugározzon, látszódjon belőle az odafigyelés a másikra, a témára, amiről éppen beszélgettek. Segítőkész kérdésekkel vagy megértő hallgatással tehetsz a legtöbbet beszédpartnereddel.
  • Ruházatod, tárgyaid, amiket viselsz, ékszerek, kulcstartó, hajpánt, csattok, mind mind arról tanúskodnak,milyen ember vagy. Mindezzel tudtodon kívül is képviselsz valamit, egy részt magadból. Figyeld meg ezt embertáraidon is! Érdekes lesz...
  • ÉS a legfontosabbat a végére hagytam: HITELES LEGYÉL! Belső tulajdonságaid meghatároznak téged, azokkal ellenszegülni nem érdemes! De változtatni mindig lehet és kell is! Csak azt mutasd, ami / aki valójában vagy, amit valójában érzel.
Egy példakép élete olyan mint a régmúlt időkben a lovagok élete volt. Nemes, tiszta szívű, becsületes jellem, a szerénység álcája mögött, aki erején túl is küzd az igazért, a jóért.

Légy Te is ilyen nemes jellem, mutass példát!

Segítséget kaphatsz hozzá, ha jelentkezel az Újraépítő Csapat "gyémántcsiszoló " programjába, ahol kihozzák belőled a legtöbbet .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.