Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. november 4., hétfő

Miért pont nekem jönne be az élet?


 


Azt hiszed, meg kell felelned, presztízst kell építened, gyarapítani a bankszámlád és akkor elmondhatod: 
" Nekem bejött az élet." Ha komolyan gondolod, hogy nem csak tengődni akarsz, várni a jobb napokat, akkor gondold végig, milyen példaképeket látsz magad körül, akiknek már sikerült elérniük valamit az életben. Lehet, hogy egyet sem ismersz? Olvass életrajzi könyveket, interjúkat, cikkeket azokról, akik elérték, amit akartak. Az ő példájuk lehet a minta ahhoz a gondolkodáshoz, életszemlélethez, problémákhoz való hozzáálláshoz, amit követve Te is révbe érhetsz, ha elég bátor vagy és kitartó. A cél megfogalmazása, konkretizálása az egyik legnehezebb feladat. Mert könnyű olyanokat mondani, hogy: 
 " Boldog akarok lenni." 
" Anyagi függetlenséget akarok."
 " Ne legyen gondom a pénz."

 De ezt hogyan képzeled el? Mit tennél meg érte? Tudod? Ha van egy elképzelésed magadról, akkor tudod, hogy pontosan mire vagy képes, és mire nem. Akkor tudod, mit kell még tanulnod ( önuralom, fegyelem, szorgalom, kitartás...). Ha felvállalod magad, az álmaid, teszel is értük, nem csak álmodozol, akkor NEKED IS BEJÖN AZ ÉLET! Te is vagy olyan jó, mint a másik vagy a harmadik. Tudd meg, miben vagy verhetetlen, és zászlódra kitűzve ama képességed menj előre a csatába! Mi kell ehhez? Valós kép magadról a fejedben. Nem alábecsült vagy netán túlértékelt tulajdonságok alkotta kép, hanem a valós, meztelen igazság. Erő a kritikák feldolgozásához és építő jellegű átgondolásához, átértékeléséhez. Érzelmi fejlettség a többi ember felé nyitáshoz. Az értelmed használata. Hidd el, bejön neked az élet, ha ezeket számba veszed, és kitűzöl egy konkrét célt magad elé, ami felé kitartóan és nyitottan, rugalmasan haladsz. 

Sok sikert az Életedhez!!! 

 Keress fel a gillrita9@gmail.com email címen és mutatom a fényt az alagút végén, ha kell. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.