Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. november 2., szombat

Túlélés praktikák Magyarországon - a munkahelyen -



Legtöbbünk munkahelye olyan, mint egy kényszer munka tábor. És valóban! Kényszerűségből töltöd ott életed nagy részét. Dolgozol éhbérért, keresztül néznek rajtad. Ha észrevesznek, megtaposnak, nyomorgatják lelked és teljesítőképességed határát feszegetik.

Utálsz bejárni, de legalábbis nem szeretsz. És mégis, minden reggel erőszakot teszel magad ellen azzal, hogy bemész, és elvégzed a kiosztott feladatot. Miért? Azért, hogy kifizesd a számláid? Enni adj a családnak? Igazán nemes cél... De erre jobb módszert is kitalálhatnál! De ha nem vagy elég talpraesett, csak sodródsz az árral, és várod, hogy elteljen az életed, semmi sem lesz jobb. Esélyed sincs élvezni azt.

Nem mersz felmondani, mert félsz, hogy nem találsz mást?

Fel mernél mondani, de a MÁS sem lenne jobb?

Elképzelni sem tudod, mi mást csinálhatnál, mint hogy ITT, EZEN a munkahelyen robotolsz?

Mi a megoldás?

Először is rendet kell tenni a fejedben. Mit akarsz TE egyáltalán? Ezt nem könnyű kivitelezni, de megosztok veled egy apró trükköt:

Írd le egy papírra, hogy milyen problémáid vannak a munkahelyeden, amin változtatni szeretnél.Aztán  képzeld el, hogy Te nem Te vagy, hanem egy barátod. Olvasd el a listát, amin a problémák vannak feltüntetve,  ilyen szemmel, kívülállóként. Majd adj tanácsot magadnak:)  Gondold végig úgy, mintha másnak kellene segítened. Hidd el, könnyebb lesz!

 Másnak osztani az észt mindig egyszerűbb!!!

Íme néhány ötlet, ami hasznodra lehet:

Nem a felmondás drasztikus lépése a kézenfekvő ilyen esetben. Mi lenne, ha a munka mellett ( titokban) átképeznéd magad egy  másik szívedhez közel álló szakmára?

Munka mellett először csak hobbiként ( akár minimális fizetésért vagy ingyen) olyan tevékenységet végeznél, amit igazán szeretsz. Később ez lehetne a fő profilod, amikor már elég ismert vagy azon a téren, ahol igazán tevékenykednél.

A kulcs a párhuzamos, ha úgy tetszik a kettős életben rejlik, ami a munka világát illeti. :)

Amennyiben életed kusza fonalának kibogozásához  segítségedre lehetek, kérlek írj nekem a gillrita9@gmail.com címre.

"Mindenre megvan a válasz benned, csak nem tetted eddig még fel a jó kérdést! " 
Ez a mottó vezérelje gondolatvilágod, segítek megfogalmazni a jó kérdést, ha bizalmat szavazol nekem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.