Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. december 14., szombat

A titok



Ha minden ember megörökítené életét egy nagy könyvben, amiből mások tanulhatnának, nem követnénk el mindig ugyanazokat a hibákat generációkon át!


Ebben a naplóban utódaimnak és kedves érdeklődő olvasóimnak életutamból és élettapasztalatomból nyert meglátásaimat, intéseimet, történeteimet írom. Célom, hogy gyermekem, és azok, akik kíváncsiak a gondolataimra, tanuljanak a történetekből, elgondolkodjanak a saját életükről, céltudatosabbak legyenek, és vidámabbak.


A titkom, ami a boldog életet adhatja neked is: 

  • Tudnod kell, hogy a szeretet, az emberi kapcsolataid döntően meghatározzák, milyen embernek érzed magad. Ezért törekedni kell arra, hogy ellenségeskedés nélkül, probléma megoldásra törekedve élj együtt azokkal, akiket utadba sodor az élet. Barátok nélkül, magányosan garantáltan szomorú életed lesz.


  • Ne görcsölj olyan dolgokon, amikre nem lehetsz hatással. A stressz nemcsak gyengíti a szervezeted, de időt is rabol elmédtől, amit az életed élvezetére is fordíthatsz.

  • A munkára annyi időt fordíts, és annyi energiát ölj bele, amennyire élvezed azt. És mindig hagyj időt magadnak élvezni annak gyümölcsét. Ha nem szereted a munkád, inkább keress olyat, amit szeretni tudsz. Különben életed nagy részét olyan dolgokkal töltöd, amit nem szeretsz, így elpazarlod azt az időt.

  • Ha mindig csak a lényegre koncentrálsz, arra, hogy jól érezd magad a bőrödben, akkor hamar rátalálsz arra a ritmusra, amit követve élvezni tudod a mindennapokat.

  • Saját életed élve, saját magadért kiállva, saját álmaid követve kizárva a romboló hatású környezeted minőségi életed lehet. Ehhez nem kell más, csak egy képesség: a lényeglátás képessége


  • A lényegtelen dolgokat ki kell tudni zárni, a jelent élni és élvezni kell. Így ha holnap, vagy pár óra múlva elmegyünk ebből a világból, elmondhatjuk:

        Tudtunk élni, tudtuk élvezni, meglátni a jót. Érdemes volt itt lennünk.

Ez az én életem, de ha Te is megörökítenéd a saját meglátásaid, hogy a jövő generációja tanúságokat szűrhessen le belőle, egyedi szerkesztésű naplót kaphatsz ehhez. Csak töltsd ki az érdeklődő űrlapot, és felveszem veled a kapcsolatot.

- A magázódó forma az idősebb olvasóim tiszteletére készült.-

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.