Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. december 14., szombat

Életed történetére szerinted ki kíváncsi?

Ha azt hiszed, hogy rád aztán senki sem kíváncsi, hát nagyot tévedsz.

 


Miért?


  • Mert ha bekapcsolod a televíziót, a legnépszerűbb műsorok közé tartoznak azok, amelyek valós élethelyzeteket mutatnak be. A valós életnél nincs kacifántosabb forgatókönyv, az biztos:)
  • Mert ha van elég időd beszélgetni kisgyermekeddel, megfigyelheted, hogy rengeteg olyan kérdést tesz fel, ami a Te gyerekkorod elmesélésére ösztönöz. Akár negatív példát, akár pozitív példát hozol fel egy -egy gyerekkori élményed kapcsán, megosztod azt gyermekeddel. Ezzel lehetőséget adsz számára, hogy jobban megismerjen Téged, belelásson az életedbe. Mivel ő még gyerek, a gyerekkori életed érdekes számára, és csak ezzel tud azonosulni. 
  • Mert ha körülnézel a barátaid, ismerőseid között, és beszélgetsz velük, hamar felismered, hogy a legérdekesebb téma mindig az, ha valakiről valami új vagy újnak vélt információt oszthattok meg egymás között. Mindenki másról, másvalakiről beszél. Sosem saját magáról fog elmesélni ciki vagy humoros történeteket. Azt biztos egy harmadik  féltől fogod megtudni:)

Szóval biztos lehetsz benne, hogy Te egy érdekes ember vagy. De ezt ki is használhatod!



Hogyan?



Végiggondolod az életed, és leírod az érdekesebbnél érdekesebb eseményeket, tanúságos történeteket.


Nehogy azt hidd, hogy csak a híres színészek, költők, írók és más neves emberek  kiváltsága emlékiratokat írni az utókor számára! Az emlékirat nem más mint egy napló, amiben életed megörökíted. A neve ellenére nem kell mindjárt a halálodra gondolni. Életedben is lejegyezheted milyen úton haladsz és milyen terhet cipelsz.


Ők mennyivel értékesebbek, mint Te?


Te is tudsz annyi értékes információt, bölcsességet hátra hagyni, mint egy híres ember. Legfeljebb a Te kéziratodat nem fogják több ezer példányban kinyomtatni. De ha már egy ember is olvassa, és tanul belőle, aki történetesen a fiad vagy a lányod, akkor már volt értelme összeszedni a gondolataidat.

Senki nem gondol arra, hogy az élet véges. Talán a halálos beteg emberek, akik tudják, hogy kezelések sorozata sem garancia a gyógyulásra. Ők másképp gondolkodnak. Ők tudják értékelni az életet. Nem csak élnek, és várják a holnapot, hátha jobb lesz, mint a ma. Hanem élvezik az életet. Minden apró szépségét meglátják, mert ők már tudják a titkot.


Mi a titok?


A következő bejegyzésemben leírom:)

Addig is gondolkodj el rajta, hogy vagy- e olyan értékes, mint egy híres ember, író, költő, politikus.

Ha a válaszod helyes, kitöltöd az érdeklődő kérdőívem, amit itt találsz:

- A kérdőív magázódó  formájával idősebb olvasóim tisztelem meg. -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.