Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. december 7., szombat

Ha tudatosan élő és haló, minőségi életet igénylő ember vagy

Mit jelent tudatosan élni?


  • Tudom, hogy mit akarok és azt hogyan?

  • Tudom, hogy mit milyen eszközökkel, milyen lépésekkel, milyen úton érek el?


Ha idáig eljutsz, hogy ez összeállt a fejedben, érett ember vagy. ( Nem az érettségi bizonyítvány velejárója ez, vagy a 18. életév betöltésével érsz életed eme stádiumába:)

De ha sikerül eddig eljutnod, az a piramis csúcsa. A jéghegy csúcsa, ha úgy tetszik. De azt a piramist, vagy jéghegyet fel is kell építeni. Nem csak úgy lesz a semmiből. Ez hatalmas munkát és kitartást követel, de mindenek előtt a gondolkodás és a tervezés képességét.

Akkor már tudatosan fogsz élni, tudatosan építed az életed, önmagad.

Ezt a képességet ki kell művelnünk magunkban, igényt kell rá formálnunk, és fejlesztenünk kell.
Így nem csodavárás lesz az életünk, sodródó szerencsevadászok leszünk, hanem kitartó, következetes életet élő, tudni akaró és életünk kormányrúdját  kezünkbe tartó emberek.

A tudatosság több szinten is megjelenik az életünkben:

  • Tudni akarod, és befolyásolni az elfogyasztott ételek minőségét. Csak olyan ételt, italt fogyasztasz, vásárolsz meg, ami nem tartalmaz káros adalékanyagokat, méreganyagokat.
Ez az a terület, amit napi szinten valóban irányítani tudsz. Ezzel védve magad és családod egészségét, hosszabbítva meg életüket.

  • A környezettudatosság, a szelektív hulladékgyűjtés, a káros anyag kibocsátás már közösségi szinten és nem a Te egyéni szinteden vezethet látható és kimutatható eredményre. Egy fecske nem csinál nyarat, de nélküled kevesebb eredményt érnének el ezen a területen is! Ide is kellesz! Ide is a Te tudatos életvezetésed kell. 

  • Tudatosan lehet energiatakarékosan háztartást vezetni, költséghatékonyan élni. Erre több figyelmet szentelsz biztos Te is, mert pénztárcád közvetlenül érintett.

  • De vajon a nyugdíjas éveidre is készülsz olyan  tudatosan úgy mint a vasárnapi ebédre vagy a reformételek összeállítására? Akkor bizony előre kitalálod, mit kell vásárolni még a boltból, mennyibe fog az kerülni.

Mert tervezel egész életed során, csak nem mindegy milyen mélységben és mennyi haszonnal valósítod meg azokat a terveket:)

Tervezz! Tudatosítsd a terveid! Élj annak megfelelően! Az eredmény egy minőségi élet lesz!

Akarsz Te is ilyen életet? Ne ragadj most le a piszkos anyagiaknál! Attól, hogy sok pénzed lesz egyszer, nem fogsz minőségi életet élni. Gondolj csak a gazdag kábítószer fogyasztókra, akik nem hogy minőségi életet, de normál életet sem képesek élni.

És most gondolj azokra az emberekre, akik életrajzát tankönyvekben, könyvtárakban, levéltárakban őrzik. Értékes életet éltek, túlélték halálukat. Ma is beszélünk róluk, tanulunk tőlük. 

Te is lehetsz egy ezek közül, ha megörökíted életed abban az egyedi  naplóban, ami azt a célt szolgálja, hogy utódaid, az utókor megismerjék életed.

Töltsd ki kérlek ezt az érdeklődő űrlapot, ha tudatos életed megörökítenéd és így tovább élnél az utókorral, mint nagyjaink.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.