Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 12., vasárnap

Felnőttél?

forrás: www.demotivalo.com

Amikor azt mondod elmúltál 18 éves, azt hiszed felnőtt vagy. A magyar törvények szerint igen.De az élet törvényei szerint nem. Az életben nem korhoz kötött felnőttnek lenni. Hanem feladathoz. Biztos hallottad már a kifejezést: 


" Fel kell nőnöd a feladathoz."

Aki tíz évesen félárva lesz, és anyagi helyzetéből kifolyólag dolgoznia kell iskola mellett, hogy segítsen megmaradt szülőjének fenntartani magukat az már felnőtt, bár kora gyermeknek mutatja. 

Aki gyerekkorában leküzdött egy halálos kórt, erős és kitartó jellemmel, fájdalmak közepette, az már felnőtt ezen a téren. A fájdalom elviselésének és remény megtartásának mestere. Persze attól még pénzt kezelni, felelősséget vállalni, keményen dolgozni meg kell tanulnia. Azon a téren még nem nőtt fel. 


A mai napig hiszik emberek ezrei, hogy felnőttek. 

Pedig felnőni annyi, mint felelősséget vállalni tetteinkért, keményen küzdeni céljainkért és hinni abba, hogy nincs lehetetlen, csak meg kell találni a megfelelő nézőpontot, a megoldást a felvetődött  problémákra, és átadni a tudást a fiatalabb, éretlenebb, tapasztalatlanabb nemzedéknek.

Te felnőttél már az élethez?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.