Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 26., vasárnap

Kirekesztettnek érzed magad?

forrás: 4dimenzio.kepeslap.com

Kora gyermekkorunktól kezdve találkozhatunk azzal a helyzettel, hogy egy közösség, amelynek tagjai vagyunk, nem fogad el. Kirekesztenek. Ennek ezernyi oka van, és mindegyikben az a közös, hogy vélt és nem valós korlátokat állít közénk és a közösség többi tagjai közé.

Figyelj:

Az osztályban nem barátkoznak veled, mert strébernek tartanak? Az ő szemüvegük torzít! Te látod jól a helyzetet. A helyzet pedig az, hogy tanulni kell, hogy elérj valamit. A céljaidat, az álmaidat. Lehet, hogy a többiek ezzel nincsenek tisztában, nem érzik ennek súlyát. De céljaik nekik is vannak. Csak későn fognak rádöbbenni, hogy ezzel a hozzáállással nem jutnak közelebb hozzá egy tapodtat sem:)

A munkahelyen távolságtartóan viselkednek veled? Nem ismernek, első látásra beskatulyáztak, vagy a pozíciód végett félnek tőled.

Sok előítélet, és első látásra megfogant gondolat alapján ítélnek meg bennünket az emberek. 

Ezt azonban kiprovokáljuk. Mivel?

A testbeszédünkkel, a mimikánkkal, az öltözködésünkkel, a beszédstílusunkkal, a kiegészítőinkkel ( karkötő, hosszú műköröm, mű szempilla) , ápolatlanság, slampos megjelenés, testszag. És sorolhatnám még...

Ez a nyitja tehát az előítéleteknek is. 

Azaz, ha valamit el akarsz hitetni magadról, úgy kell megjelenned, beszélned, kommunikálnod.

Ha az vagy, akinek mutatod magad, és olyan társaságot keresel, ahol ezt elfogadják sőt értékelik, akkor a jó társaságban sosem leszel magányos. Kitaszított.

Előfordul azonban, hogy nem választhatod meg a helyet, ahol talán éveket is el kell töltened. Ekkor kell elővenni az emberi túlélőkészlet alapelemét: az alkalmazkodást!

Egy picit alkalmazkodsz addig, amíg ott vagy, majd hazaérve lehetsz újra önmagad száz százalékosan! 
Ha ügyes vagy, finoman be tudsz csempészni egy keveset a saját egyéniségedből, és talán még tetszeni is fog a társaságnak. Mindenesetre egy színes és érdekes folt leszel a közegben:) Még az is megeshet, hogy hozzád akarnak majd hasonlítani néhányan. 

Kirekesztettnek lenni magányos és fájdalmas dolog. Ha ez az állapot minden finom kísérlet ellenére fennáll, akkor csak egy megoldás van: Keresni egy olyan közeget, ahol nem olyan nagy az ellenállás a személyed ellen! 

Ha tetszett,amit olvastál, iratkozz fel  hírlevelünkre, és minden új témáról értesülni fogsz:) Köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.