Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 14., kedd

" Miért vagyok én ilyen hülye?"

forrás: www.demotivalo.com


Központi kérdéshez értünk a mai nap. Ha magaddal elégedetlen vagy. Tele vagy sérelmekkel, szomorúsággal, mindennapjaidat az öröm halovány jele nélkül éled, előbb - utóbb felsóhajtva elhagyja ajkad a következő kérdés:

- " Miért vagyok én ilyen hülye?"

Nos, a fogalmazás pontatlan, mondhatni pongyola. Ha mélyebbre ásnál, elmerülnél emlékeid ködében, amit tudatosan zavarosan és füst szerűen tárolsz agyadban, akkor megvilágosodva így kiáltanál fel:

Nem! Nem jó kérdést tettem fel!

A probléma sokrétű, amivel, ha szembenézel, sírni fogsz és rosszul fog esni az érzés, amit előhívsz lelkedből, de megkönnyebbülsz és látni fogod újra a napot. Mert most, ne tagadd, nem látod. Látsz valamit, amit mások napnak hívnak, de neked csak egy égitest, ami azt hivatott jelezni, hogy nappal van...

Nappal, azaz az ébredés ideje! Nem úgy, ahogy Te gondolsz rá: "Már megint fel kell kelni, bemenni dolgozni egy olyan helyre, amit utálsz. Semmi megbecsülés, kedvesség, tisztelet. Letudni a napi robotot, aztán otthon vár az üres ház. Házimunka, rendrakás mosás, vasalás, bevásárlás, vacsora készítés..."

  • És hol vagy Te? Hol a lelked? Kiégett? Megkopott? 

  • Ne gondold! Csak arra vár, hogy újra felfedezd...

Felfedezd az örömöt, amit az élet rejt számodra. És ezt csak akkor tudod meglátni újra, ha kinyílsz. 

Hány barátod van? Olyan ember, akivel bármikor le lehet ülni, hogy kiöntsd a lelked. Akinek el mered mondani bánatod. Akivel érdemes megosztani örömöd:)

Aki magára marad, annak nincs tükre, aki a szemébe mondaná:
-  " Öreg, Te nagyon lepukkant vagy. Mi történt veled?" - És látod, ha valaki megmutatja mit lát belőled, érdeklődik is felőled. Nem udvariasságból, hanem szeretetből. 

Szeret Téged valaki?

És most figyelj: Ha egy nevet sem tudtál mondani, aki nem vérrokonod, csak lelki társad, ismerőd, barátod, akkor se keseredj el! Mert akkor is van megoldás, csak egyedül kell elindulnod az úton. És hidd el, amikor már jobban vagy, megfejtetted lelki háborúid mozgatórugóit, akkor sugározni fog rólad az élni akarás, az életöröm, amivel rengeteg követőt szerzel. Embereket, akik téged akarnak utánozni, mert látták milyen voltál, és azt is látják, mivé lettél. Egy megkeseredett, életét semmibe vevő félholtból újra egy életvidám, sugárzó ember lettél. 

Emlékszel, gyerekként mennyi csodát, színt és örömöt láttál egy természeti jelenségben is? 
Benned ezerszer több csoda, szín és lehetőség lakozik. De Te eltemetted. Ébredj, és tedd fel a helyes kérdést:

- " Mi vezetett el idáig? Miért váltam ilyenné? Mi nyomja a lelkem? "

Ha egyedül nem megy, szívesen fogom a kezed egy általam szerkesztett személyre szóló naplóval, aminek segítségével végiggondolhatod életed, és megfejtheted a rejtélyt.

Amennyiben elszántad magad, kérlek töltsd ki érdeklődő kérdőívemet. 

A kérdőív az idősebb olvasóim tiszteletére magázódó formában íródott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.