Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 2., csütörtök

Új év, új szokások!



Ma milyen jó dolgot tettél?


Na ne nagy dolgokra gondolj! Csak apróságokra. Például bevitted a párodnak a kávét az ágyba, a gyermekednek a kedvenc reggelijét készítetted, munkatársad új frizuráját ( ami a szilveszterről még megmaradt) megdicsérted. Feldobtad ma már valaki napját akár csak egy mosollyal is?

Nemrég olvastam, hogy Magyarország lakossága az egyik legszomorúbb nép a földön.

Egy pozitív jelet is használó szeszes italt gyártó cég az általa gyártott ital fogyasztását összeköti a világ szebb színben látásának képességével.
Szóval, ha szépnek és jónak akarod látni magad körül a világot, hát idd az ő terméküket:)

De van más megoldás is! 

Úgy tapasztalom divatba akarják hozni mesterségesen generálva a boldogságot. Egyre több reklám szól arról, hogy pozitívan lásd a jövőd. Politikailag is alátámasszák ezt a médiában. Talán a közeledő választások miatt próbálják meg belénk beszélni, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Lássuk meg végre, milyen jó is nekünk!

Ez mind szép és dicséretre méltó törekvés lenne, ha a maga tiszta szellemében zajlana. Segítségképp'. Nem pedig propaganda célú reklámok formájában.

Persze lehet, hogy ezt csak én érzem így...

Volt idő, amikor még minden bú és bánat ellenére nagyanyáink, dédanyáink őszinte hittel és szeretettel, békés, boldog családi fészek melegét őrizték. Ők voltak a családok pillérei, a boldogság forrásai. A férjeknek szerető, kedves felesége, a gyermekeknek érző szívű, gyengéd édesanyja. Akkor a háború és éhezés, nélkülözés, megszállás ellenére is meg tudták őrizni a boldogság képességét. Tudtak boldogok lenni nincstelenül is, mert ők még emlékeztek a boldogság lényegére. A szívből jövő mosolyra, a hitre gyermekeinkbe, a szeretetre, mely összekötött nemzedékeket. Elégedettek voltak, mert a lelkük elég gazdag volt. 

Ma kevesen mondhatják el magukról, hogy ezzel a képességgel rendelkeznek. A lelkünk pedig üres. Ha tele lenne, nem kellene az a rengetek pótcselekvés, amivel keressük a boldogságot. 

Mire gondolok? 

- Vásárlás éjjel -nappal. Mindig az új, a legjobb, a legnagyobb tárgyak megszerzésének igénye.
- Küzdelem, rivalizálás. Nem csak a munkahelyen, otthon is.
- Rosszmájú megjegyzések, rosszindulatú gonoszkodások, szurkálódás, cinizmus

- És tengernyi gyarló tett, ami mind azért van, mert a saját lelki békénk sehol sincs


Legyen az idei első jó szokásod: Minden nap egy kellemes percet szerezni valakinek. Egy perc a huszonnégy órádból, amit nem magadra fordítanál...

Életvidám Holnapot!

Ha szívesen leírnád életed momentumait egy egyedi naplóban, töltsd ki kérlek:

- Idősebb olvasóim tiszteletére használom a magázódó formát- 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.