Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2015. március 1., vasárnap

Ezt mindenkor tedd meg, amikor rossz passzban vagy!

forrás: azeletigazsagai.net





Mindenkinek van egy álma


Szól dal is róla, beszélgetések tárgya óvodában a kisgyermekek között, iskolában, amikor készítenek fel az életre, pályaválasztás előtt... És gyakran akkor is erről beszélünk, amikor már negyven körül szétnézve magunk körül, rádöbbenünk, hogy bár volt egy álmunk, közel sem olyan életet élünk, ahogy azt akartuk. Nem is azt csináljuk, amit akarunk. Sőt! El is felejtettük már, milyen álmokat dédelgetve indultunk el a nagybetűs ÉLET útján.

Álmodni pedig nemcsak jó érzéssel tölt el, hanem szükséges is. Létszükséglet. Úgy mint a levegő!

Az álomtól, a célodtól lesz édes a savanyú, lesz sima a göröngyös, és könnyebb a nehéz teher.

Gyermekként mertél és tudtál álmodni. Tisztán láttad a jövőd. Felnőtt létedre ezt irigyeid, kudarcaid, szeretteid kiirtották belőled. Pusztán a Te érdekedben, hogy ne érjen csalódás!!!

És elhitted, megélted, magadévá tetted az ő megkesergett világuk gőzét, bűzét...

Ne sajnáld! Ezt is meg kellett tapasztalnod, hogy értsd, tudd, érezd minden porcikádban a HIÁNYT. Ordít a hiány, fáj, mar, széttép a bizonytalanság. 

Hiányzik az az érzés, amit akkor éltél át, amikor még képes voltál meglátni magad álmaidban.

Láttad, érezted a lelkedben, hogy jó neked ott lenni, az lenni, azt tenni, amit teszel.

Emlékszel még milyen volt álmodni? Emlékszel még mit álmodtál?

Merülj el egy forró, habos fürdőben, képzeld, hogy az édesanyád méhében, biztonságban, szeretetben, teljes  harmóniában vagy, és álmodd újra az életed.

Tiszta lappal, nulláról, a strart vonalról indulsz...

Felejtsd el a jelent, lépj ki az időből!

Majd, ha megláttad, megélted újra, átélted minden színes, örömteli pillanatát a képnek, az érzésnek, amit álmodsz, elképzelsz, ragadj meg egy tollat, és vesd papírra gondolataidat, érzéseidet!

Ahogy lassan visszatérsz a jelenbe, megjelennek a kétségek, félelmek, amiket szintén le kell írni ahhoz, hogy módszeresen megküzdj velük.

Akár sikerül, akár nem, ne add fel az álmodat visszanyerni elmédből, mert ha elég mélyre ástad, több időbe telik újra rálelni.

És akkor újra megszületsz !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.