Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 26., hétfő

Sikerélmények üzenőfala

Szia!

Emlékszel még, amikor az iskolában volt egy hatalmas faliújság a folyosón, amin minden fontos rajta volt? Hírek, aktualitások, büszkeségeink, eredményeink.
Neked otthon van ilyen faliújságod? Nem? Pedig jót tenne az önbecsülésednek, ha minden nap, amikor elhaladsz a folyosón, igyekszel mindenhova odaérni, mielőtt bezárnád magad mögött az ajtót, szembesülnél azzal, ami igazán lényeges. Önmagad elért eredményeivel, sikerélményeiddel, örömforrásaiddal. Persze látnád az éppen aktuális tennivalót is, mert az is az életed része.
De ami erőt ad ahhoz, hogy mindig továbblépj, merj új utakra lépni, az az, amit már megtettél. Azok a csaták, amiket már megnyertél, azok az örömteli, megható pillanatok, amik miatt embernek, jó embernek tartanak mások. És ettől érzed magad annak, aki vagy.

Ha belegondolsz, soha sehol nem tartod számon, mi az amire büszke vagy, amitől más vagy, mint az átlag.

Két esetben szeded össze a gondolataidat ezen a téren:

1.) Amikor imponálni akarsz valakinek, és megismerkedésetek kezdeti szakaszán mesélni kell magadról valamit.

2.) Amikor önéletrajzot írsz, és kidomborítod amit eddig elértél. Ezzel csak az a gond, hogy itt elsősorban iskolai eredményekre és szakmai tudásra összpontosítasz. Pedig nem csak ez vagy te. Ennél sokkal, de sokkal több.

Azok az események, gondolatok, érzések, emberek, akik eddig hatással voltak rád, nem szerepelnek egyik pontban sem. Amit jellemfejlődésed során elértél, az út, amit bejártál sehol sincs lerajzolva térképre, vagy egyéb helyre lejegyezve.
Képekkel, idézetekkel, barátaid, ismerőseid által rólad írt rövid egy - két soros névvel ellátott cetlikkel tűzdeld tele azt a faliújságot, ami lehet, hogy ma még nem létezik, de holnap nekiállsz megtervezni. Mert úgy szép az élet, ha emlékszel minden szép és nehéz pillanatára, ami megérintett.

Nem utolsó sorban, ha vendéget hívsz, lesz alkalma megismerni más oldaladról is, nem csak a hivatalos arcod, a társasági embert, hanem az igazi embert is megismerheti. Megtudhatja mitől lettél az, aki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.