Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. november 1., péntek

Túlélési praktikák Magyaországon - az orvosnál -


 http://files.mommo.hu/pictures/000/866/866587_59b0600643_s.jpg


Ebben a bejegyzésben néhány túlélési praktikát osztok meg veletek, amik a hétköznapokban igen hasznosnak bizonyulnak.

Orvosnál:

Bár fizetünk TB járulékot, ez a hozzájárulás részünkről az egészségügy felvirágzásához édes kevés. Így a következő helyzet merülhet fel, ami helyes felmérése, és kezelése valóban a túlélésünket vagy éppen a halálunkat jelenti!



A mindennapi stressz, a nyomás, a hajtás felemészti tartalékaidat, és azt veszed észre, hogy szúr a szíved, nehezen kapsz levegőt bizonyos helyzetekben, erős szívdobogásod ébreszt fel az éjszaka közepén, izzadsz, és napközben fáradt vagy, kedvetlen. Pillanatnyi emlékezetkihagyásokkal éled mindennapjaidat.
Tudod, hogy baj van, de nem engedheted meg magadnak, azt a luxust, hogy beteg legyél. Elvégre a táppénzből nem lehet számlákat befizetni és enni is...

Majd egy napon, amikor már Te is megijedsz és komolyan veszed a jeleket, minden bátorságod és elszántságod összeszedve elballagsz a háziorvosodhoz.Remélve, hogy nem szimulánsnak bélyegez és hajt el mihamarabb a rendelőből.
Bár előzetes időpont egyeztetéssel ( munkahelyedről elkéretőzve) érkezel a rendelésre, másfél óra várakozás után sikerül is bejutnod. Itt villámvizsgálatot követve kapsz egy beutalót a kardiológiára, amihez az időpontot megint csak neked kell megkérni.
Hazafelé menet föl is hívod őket, hogy mielőbb sorra kerülj, mert a probléma égető. Itt az életed a tét!

Kicseng... Ebédidő van talán, gondolod. Majd később. Egy óra múlva újra megpróbálod felhívni őket az időpont végett. De nem! Nem sikerül. Kudarc.Az elszántságod lassan alábbhagy. Talán kávéznak.Nyugtatod meg magad. 

Már otthon végzed a mindennapi teendőket, mikor a munkába belefeledkezve, az időpontkérés rég kiesett a fejedből. Aztán éles, mély fájdalom. A levegő beszorul a mellkasodba, egy pillanatra megáll az idő, minden elhomályosul a fájdalomtól. Leülsz, remegő kézzel előveszed a telefonod és még egyszer, utoljára megpróbálsz időpontot kérni a kivizsgálásra. És láss csodát! Sikerül. Felveszik a telefont.Elcsukló hangon elrebeged mit szeretnél, majd az unott, nyűgös hang reagál:

- " Igen, a doktor úr igen elfoglalt, a legkorábbi időpont 2014. 05.16. 13: 20 perc."

Miután felfogtad a szavak mögötti tartalmat, újra erőre kapsz:

- " Na de hölgyem! Ma november másodika van, 2013!!!"

-" Igen uram! Sajnálom,  csak akkorra tudom előjegyezni a doktor úrhoz." Jó lesz az időpont önnek?"

Miután elrebegtél egy megtört igent és letetted a telefont, csönben, magadba roskadva ülsz meredten a fotelben.
Megérem én még azt a dátumot? Makacsul beleitta magát az agyadba a gondolat, hogy : NEM.

Szerinted kedves olvasó hogy élheted túl ezt a helyzetet?

Legjobb esetben a kitűzött dátumig minden nap rettegve, bízva a legjobbakba lassan de biztosan eléldegélsz, nem halsz meg a további stressztől, amit az a gondolat táplál, hogy VÁRNOD KELL. Kivárni. Türelemjáték.

Vajon bírja a szíved ezt a játékot?

Rosszabb esetben rosszul leszel, kihívják a mentőt, ki is ér időben! És bejutsz a kivizsgálásra 2014. 05.16. előtt.

Legrosszabb esetben rosszul leszel, de a mentő már nem tud segíteni rajtad:(

És mindig van Jolly Joker! De ez azok kiváltsága, akik megengedhetik maguknak, hogy magánrendelésen, magánklinikán kivizsgáltassák magukat.

Így hát ha nem vagy elég gazdag, de elég beteg vagy, egyetlen esélyed van: AZ ÖNÉRVÉNYESÍTÉS!!! 

Ezt a tudást igen kevés ember birtokolja olyan formában, hogy az valóban hathatós megoldás legyen bármely problémára. 

DE MINDENKI SZÁMÁRA MEGTANULHATÓ!

Ha úgy tetszik ez a túlélés egyetlen eszköze a pénzen kívül. Ha nincs sok pénzed, legyen önbecsülésed és olyan kompetenciáid, képességeid, amelyekkel érvényesíteni tudod az akaratod Képviselni az érdekeid. 

TŰZÖN VÍZEN KERESZTÜL!

Következő blogbejegyzésemben a munkahelyi túlélési praktikákról mesélek neked kedves olvasó.

Ha az önérvényesítés, az érdekérvényesítés  és a többi fontos és hasznos tudás birtokosa szeretnél lenni, írj bátran a gillrita9@gmail.com email címre. Kérdéseidet és észrevételeidet szívesen látnám:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.