Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. január 3., péntek

Életed láncszemei igazi nyakékként ragyoghatnak




Blogom egyik célja, hogy kellő élettapasztalattal bíró, bölcsességet átadni tudó embereket meggyőzzön arról, hogy az ő tudásuk kincs a jövő generációi számára, és mindezt örökítsék meg egy olyan naplóban, ami a családi fényképalbumok mellett történetekkel  meséli el egy emberöltő igazságait. Biztos ismert tény, de igaz, és elgondolkodtató:

  

Az ember kétszer hal meg. Egyszer amikor elmúlik belőle az élet, és amikor már senki sem beszél róla.



Néhány törzsnél még ma is tisztelik a bölcsek tanácsát. A közösség öregjeinek élettapasztalata, tudása  felbecsülhetetlen érték. Ma az időseket nemhogy nem tisztelik, de a társadalom " haszontalan" rétegének tartják. Rengeteg munka, szervezés, és pénz egy egyszerű idős otthont fenntartani. Sokan vannak és még többen lesznek, mert öregedő társadalom vagyunk.

 

Hol marad a tisztelet? A szeretet? A megbecsülés?

 

Elveszett...De visszaszerezhető, ha leírják amit megéltek és ahogy megélték azt. A történetek, amik valakinek az édesapjáról, valakinek a nagyapjáról vagy nagyanyjáról szólnak sokkal értékesebbek, mint bármelyik esti mese, amit lefekvés előtt az unokának mesélnek.

 

Miért?

 

Mert igaz és érző lényekről, családtagokról mesélnek és az ő érzéseikről. Ebből tanul leginkább a gyermeki lélek. Mert a kötődés a szeretett nagymamihoz, nagypapihoz felértékeli a történeteket.  

Felnőnek gyermekeink úgy, hogy nem is ismernek bennünket. Nem mesélünk nekik magunkról, nincs rá idő. Dolgozni kell, fáradtak vagyunk...

Vagy lehet, hogy mesélünk, de elfelejtődnek a szép történetek, a nehéz idők történetei, amikkel fiúnkat, lányunkat becsületre, önbecsülésre tanítjuk.

De mindezt megírhatnánk " Életem története" vagy " Én életem" című, névre szóló, borítóján saját fényképpel ellátott naplóban.

 

Ne egy hagyományos naplót képzeljünk el!

 

Ebben van tartalomjegyzék és fejezetcímek az életünkből.

 

Tetszik az ötlet? Ha a válasz: igen, akkor kérlek töltsd ki az alábbi érdeklődő kérdőívet, és felveszem veled a kapcsolatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.