Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. április 6., vasárnap

És akkor mi van? Összedől a világ?

forrás: pua.hu

 

 

Amikor megpillantasz egy gyönyörű nőt az utcán, először rápillantasz, felméred egybe az egészt, majd az arcától a bokájáig végigkíséri a tekinteted. A formásabb helyeken meg - megpihenve. Majd, ha elég bátor vagy, a szemébe nézel és rá mosolyogsz.

Ezt is tanultad. Az ösztön és az eszed összedolgozott és kulturáltan felmérted a lehetőségeidet. Ha tovább akarsz haladni az úton ( tetszik a látvány), akkor megszólítod és beszédbe elegyedsz vele.

Persze ha hiszel benne, hogy elég jó a kisugárzásod, és szóba áll veled. 

 

Az élet is egy ilyen játék.

 

Szembe jön a lehetőség, Te vagy meglátod vagy nem.  Ha felkeltette érdeklődésed, akkor végigméred az eshetőségeidet, majd belevágsz. Ez a jobb megoldás! Nem baj, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy megálmodtad, ahogy eltervezted, ahogy szeretted volna....

De volt merszed elindulni az úton. 

Lepattintott a nő? Nem jött be a számításod? Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy akartad? 

És akkor mi van? Összedőlt a világ? 

Te sem omolj össze! Gondold végig mit tettél eddig. Elemezd ki a tetted egy kívülálló szemével. És meg fogod látni, mit kell másképp csinálni, miben kell még fejlődni, finomodni.

Erre jók a barátok is. Segítenek meglátni, amihez Te túl közel vagy. Ha nem tudsz eltávolodni magadtól, a problémától, nem fogsz objektív képet kapni. Lehet, hogy meg sem látod, amit már mindenki tud rajtad kívül. 

De figyelj oda, hogy sose egy véleményt hallgass meg. Minél több szemszögből látod magad és a tetteidet, annál pontosabban ki fog rajzolódni előtted a hiba. 

És a legfontosabb, hogy a barátok csak tükrök. Torzíthatnak is. A valós képet a Te szemednek kell meglátnia.

Jó csajozást! És még jobb (élet)minőséget! 

 

Ehhez segítségként egy kis olvasnivaló:  coachszemle.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.