Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2014. április 13., vasárnap

Szeretünk sírni

forrás: vegyes- oldii.hupont.hu



Sokszor nem tudod mi a bajod, böngészel a világhálón, keresel valamit. Magad sem tudod mit. " Csak körülnézek egy kicsit, hátha találok valami érdekeset..." Látszólag céltalanul bolyongsz a virtuális térben, az információk tengerében sodródsz.

De valójában a tudatalattid irányít, az érzéseidre hagyatkozol, az első benyomásra, amit a főcímek, kiemelések, képek láttán kapsz. És egyszer csak azon kapod magad, hogy ezt hallgatod:" Utolsó Dal" - Cs.I.T


Furcsán hangzik a kijelentés, miszerint szeretünk sírni? Hitetlenkedsz? Mosolyogsz rajta? Hidd el, minden embernek szüksége van arra az érzelmi megkönnyebbülésre, amit a sírással átél.


Miért? Magad sem tudod, de a lelkednek szüksége van arra, hogy kiengedje a feszültséget. Bár napi szinten erős, fegyelmezett módon viselkedsz, helytállsz a munkádban, szerepeidben,szükséged van egy " túlfolyóra" . Ilyenkor sírsz.

Ez jó, mert utána letisztult lélekkel, halmozhatod fel újra a terheket magadban. És ez a körforgás örökkön örökké tart.

Ha elmúlásról hallgatsz zenét vagy szerelemről, esetleg bármilyen más igazán emberi témával összefüggésben alkotott műveket hallgatsz, nézel. Az igaz értékekről mindig találsz olyan olvasnivalót, látnivalót, amitől töltődik a lelked.

Ezért nem bulvársajtót olvasol, ha a lelkednek szüksége van a feltöltődésre. Neked pedig a ki nem mondott, meg nem élt feszültségcsökkentésre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.