Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. augusztus 19., hétfő

Sikerre ítélve 2.



Szerkeszd Velem a könyvem, melynek témája: Sikerre ítélve! - Avagy, hogyan építsük fel önmagunkat újra, tanuljuk meg értékelni saját egyediségünket és elfogadni mások hülyeségeit. - 
 
·         Döntsd le azt a falat, amit Te magad építettél saját boldogságod útjába! 

·         Nem tudsz bánni az emberekkel? 

·         Mindenki vadállat vagy közönyös szamár körülötted? 

·         Szeretnéd, ha figyelnének végre rád? 

Írd velem a könyvem, bátran oszd meg érzéseidet!

Nem érzed jól magad a bőrödben, utálod az embereket és lassan saját magad is elhiszed, amit mindenki rólad gondol: Egy senki vagy, egy hétköznapi, szürke kisegér?
Ne tedd! Higgyél gyermekkori tükrödnek! Ha még fel tudod idézni, hogy 2,5 – 3 évesen mit láttál benne. Amit minden kisgyermek lát: Azt, hogy ő a világ közepe. Mindenre képes és minden csak őérte van.

Emlékezz! A gyerekek varázslók, illuzionisták. Elhitetik a szüleikkel és mindenkivel, akivel találkoznak, hogy ők a világ legfontosabb, legbefolyásosabb emberkéi. És igaz is. Ha valahol megjelenik egy kisgyermek, megáll a nyüzsgés, a rohanás, megszűnik a közönyösség, és mindenki a legapróbb lény kedvét keresi. Aki ennek teljes tudatában van. 

Az évek során ezt kiölik belőled, és minden sorstársadból: „Ne légy önző! Nehogy azt hidd, Te vagy a világ közepe! Nem Te vagy az egyetlen, aki el tudja nekem végezni ezt a munkát! Nem Te vagy az egyetlen, akit szerethetek. Több nálad sokkal csinosabb, okosabb nő közül választhatok, úgyhogy szállj le a magas lóról!
Egészen addig, hogy: Ha Te lennél az egyetlen ember a Földön, akkor sem kellenél!

Pedig mindig ugyanazt akartad, csak egyetlen dolgot szerettél volna elérni: Figyeljenek rád, az érzéseidre, és legyenek tekintettel azokra.

  •    Hát akkora bűn ez felnőttként? 

Gyerekként ha egy picit fáradt voltál, megelőzve a nagy nyűgösködést, gyorsan elaltattak, enni, inni adtak, ha megéheztél. Akkor még mindent megtettek Érted. Vadidegenek is csöndbe maradtak, hogy Te pihenni tudj! Most?
A közvetlen családtagjaid is nagy ívben tesznek rá, mikor vagy fáradt, éhes, szomjas vagy éppen szomorú. Egyáltalán nem maradnak csöndben és nem készítenek neked ételt, nem ölelnek át csak úgy…
     
  •            Mi változott? Mi lett más? 

Már nem követelsz, mint gyerekkorodban tetted. Már elhiszed, hogy semmit nem tehetsz. Már nem vagy olyan fontos saját magad számára sem. Miért lennél akkor az másoknak???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.