Kiemelt bejegyzés

Lehet, hogy jó életmódváltás az idősotthonba költözés?

  Az idősotthonba költözés, mint életmódváltás Az idős lakók általában hosszú éveken keresztül otthonukban éltek, és most egy olyan intézmén...

2013. november 26., kedd

Mit adhatunk utódainknak?





A régi időkben nevet, címet, rangot, vagyont örökölhettek fiaink, lányaink. Majd később " csak" vagyont adhattunk nekik, mikor a címek már elvesztették ragyogásuk, sőt hátrányt jelentett. Most pedig adósságot hagyhatunk hátra nekik... Jellemzően, amikor a devizahitelek, és a romló életszínvonal köszön vissza akármerre nézünk. Kevés kiváltságos akad, ki nem rendelkezik semmilyen hitellel, és a bevételei nem csak fedezik a kiadásait, de félretenni is tud. Lesz mit adnia a gyermekének, lesz miből elindítania az életbe. 


Azonban ennek is, mint minden rossznak van jó oldala is! 

Hangsúlyosabb lett a szellemi tőke átadása. A tudás, az élettapasztalat megosztása gyermekeinkkel. Azért is, hogy okuljanak hibáinkból, ne kövessék el ők is ugyanazokat a szamárságokat, amiket mi megtettünk.

Pénz, bankbetét helyett adjuk át nekik életünk. Hogyan? "Egyedi napló azoknak, akiknek fontos a család" című bejegyzésemből megtudhatod.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.